WhatsApp bestaat 10 jaar: een korte geschiedenis

WhatsApp bestaat tien jaar. Een korte geschiedenis van de populairste chat app van Nederland.

In 2009 was er een nieuwe chat app in de App Store en Android Market (de voorloper van Google Play): WhatsApp. WhatsApp (een samenvoeging van what's up? - hoe gaat het - en app) werd gelijk een groot succes omdat je berichtjes kon sturen via wifi in plaats van te sms'en - wat geld kostte. Ook kon je foto's en video's delen.

De overname door Facebook in 2014 zorgde voor ophef en zorgen over privacy, maar dit vormde geen beletsel voor WhatsApp om met afstand de populairste chat-app in Nederland (en delen van Europa, Zuid-Amerika en Azië) te worden. 'Appen' is tegenwoordig synoniem aan een berichtje sturen.

De voorgenomen samenvoeging met Instagram en Facebook Messenger en het vertrek van de twee oprichters van WhatsApp in de afgelopen jaren (naar verluidt wegens meningsverschillen met eigenaar Facebook over privacy-kwesties) wakkeren de zorgen over de plannen van Facebook met WhatsApp wel verder aan. Blijft de end-to-end encryptie zodat Facebook je berichten niet kan lezen? En hoeveel reclame komt er in de interface van WhatsApp?

Een korte geschiedenis van WhatsApp:

2009: WhatsApp in App Store en Android Market (Google Play)

2011: Groepschat mogelijk

2014: Overname door Facebook | Leesbevestiging (blauwe vinkjes)

2015: WhatsApp web

2016: End to end encryptie voor WhatsApp (berichten versleuteld en alleen te lezen door verzender en ontvanger) | WhatsApp desktop app | Videobellen

2018: Groepsbellen | Stickers

2019: tien jaar WhatsApp

Waar zal het heengaan met WhatsApp? Denk je dat je WhatsApp blijft gebruiken als de privacy in gevaar komt en er reclame in de interface komt? En welke chat app ga je dan eventueel gebruiken? Laat het weten in de reacties!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
iv_orkust