Er zijn nog mensen die aparte zaklamp-apps installeren op hun Android-telefoon of iPhone. Is dat nodig? Nee! In Android en iOS zitten al jaren zaklamp-functies ingebouwd. Wij laten zien waar. Je toestel moet natuurlijk wel een led-flitser hebben, dus veel iPads en Android-tablets hebben geen zaklamp-functie.

1. Zaklamp aandoen in Android

Op je Android-telefoon veeg je van de bovenkant van je scherm naar beneden (begin de veeg buiten het scherm) en trek zo het Instellingenmenu tevoorschijn. Tik vervolgens op het zaklamp-icoontje en er is licht.

zaklampandroid

2. Zaklamp aandoen op je iPhone

Op je iPhone 8 of ouder ga je naar het thuisscherm en veeg je van de onderkant van je scherm naar boven (begin de veeg buiten het scherm) om het zogeheten Bedieningspaneel tevoorschijn te halen. Tik op de zaklamp-icoon en je hebt licht. Als je doordrukt op het icoontje kun je bovendien nog de sterkte van het licht instellen.

Op je iPhone X of nieuwer en op de iPad Pro veeg je van rechtsboven van je scherm naar binnen om het Bedieningpaneel op te roepen. Andere iPads hebben geen led-flitser, dus is daar geen zaklamp aanwezig!

ioszaklamp

Je hebt dus helemaal geen zaklamp-app nodig, de functionaliteit is gewoon ingebouwd in Android en iOS. Bovendien zijn er veel malafide zaklamp-apps in Google Play. Blijf er van weg en gebruik gewoon de ingebouwde functionaliteit.

0 Reacties
Wednesday, January 23, 2019 Door matthijs

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Welke kleur heeft het logo van deze site?