De updates voor iOS en iPadOS 14, die september 2020 uitgebracht zijn, vind je hieronder op een rijtje. Je iPhone en iPad updaten kan 'over the air' (via wifi) onder Instellingen | Algemeen | Software-update. Voor de iPad heeft Apple speciaal iPadOS ontwikkeld, dat dit jaar voor het eerst verschenen is.

Je kunt ook via Finder bijwerken (vanaf macOS Catalina, via iTunes in oudere versies) als je te weinig ruimte hebt op je iPhone of iPad! Sluit in dat geval je iPhone of iPad aan op je pc of Mac. Het is handig om eerst een backup te maken in iCloud of via iTunes op je pc of Mac - mocht er iets misgaan - en om je iPhone of iPad aan de oplader te leggen (lees hier meer instructies).

14.2 (5 november 2020)

iOS en iPadOS 14.2 is een grote beveiligings- en onderhoudsupdate die ook diverse nieuwe functies en 100 nieuwe emoji brengt. Zo zijn er nieuwe emoji voor ninja, traan van geluk, Italiaans handgebaar, baby die de fles krijgt, knuffelende mensen, hart, longen, veer, zeehond, bever, vlieg, kakkerlak, dodo, slipper, zaag, spiegel, emmer, trap, tandenborstel en meer.

Ook zijn er acht nieuwe achtergronden voor je iPhone of iPad (Instellingen | Achtergrond). Verder is de bediening van AirPlay en Muziek in het bedieningspaneel verbeterd. Je kunt nu eveneens Shazam (muziekherkenning) toevoegen aan je bedieningspaneel (van onder scherm of van rechtsboven bij nieuwere iPhones naar boven of beneden vegen). Om Shazam toe te voegen aan het bedieningspaneel ga je naar Instellingen | Bedieningspaneel.

Synchronisatie GPS en gezondheidsgegevens met Apple Watch en iPhone

Ook worden enkele vervelende problemen opgelost. Zo is voor Apple Watch-gebruikers (die daar last van hadden, niet iedereen had dit probleem) eindelijk de fout opgelost waardoor GPS- en andere gezondheidsgegevens niet goed gesynchroniseerd werden met je iPhone. Hierdoor kon je trainingen hebben waarbij de route niet werd weergegeven. Ook konden sommige andere gezondheidsgegevens niet goed worden getoond. Deze problemen lijken nu eindelijk opgelost te zijn (bij ons wel in elk geval).

Apple meldt daar het volgende over:

Voor sommige gebruikers werden gps-routes of gezondheidsgegevens van work-outs niet gesynchroniseerd tussen de Apple Watch en de iPhone

Ten slotte worden nog meer foutjes verholpen (onder andere met de Foto's- en Weer-widgets en de camera) en 24 beveiligingslekken dichtgeplakt, waarvan enkele in de kernel (het hart van een OS) zaten.

14.1 (20 oktober 2020)

iOS en iPadOS 14.1 is een onderhoudsupdate die onder meer fouten verhelpt met widgets en mail.

14.0.1 (24 september 2020)

iOS en iPadOS 14.0.1 is uitgebracht. Dit is de eerste onderhoudsupdate voor iOS 14 die onder andere problemen verhelpt met het instellen van standaard-apps (browser en mail). Deze instelling werd na een herstart vergeten.

1 Reacties
Friday, November 6, 2020 Door matthijs

Reacties

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Welke kleur heeft het logo van deze site?