Vorige week heeft Google de maandelijkse beveiligingsupdate voor Android 8,  9 en 10 uitgebracht. Hierin worden 55 lekken gerepareerd

Kritieke lekken in System

In de Android-onderdelen Framework, Media Framework, System, Kernel components en FPC components zijn 19 lekken dichtgeplakt. In System zitten vier kritieke kwetsbaarheden die op afstand misbruikt kunnen worden.

36 lekken in Qualcomm componenten

Verder worden in de hardware-componenten van Qualcomm (processoren nog 36 lekken gerepareerd. Negen daarvan zijn kritiek.

Updatebeleid

De beveiligingsupdates van april worden door Google direct aan de eigen Pixel-telefoons aangeboden. Wanneer je deze update op andere Android-telefoons kunt ontvangen is - zoals altijd - afhankelijk van het update-beleid van de fabrikant van je smartphone. Nokia - dat Android One gebruikt - is bijvoorbeeld snel, budgetfabrikanten als Wiko en WileyFox heel langzaam.

Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate. Bij Niveau van beveiligingspatch zie je dan de datum staan waarop je de laatste maandelijkse beveiligingsupdate hebt ontvangen.

Hoe up-to-date is jouw Android-toestel? Laat weten wat de laatste beveiligingsupdate op jouw toestel is in de reacties hieronder!

Uitleg

De beveiligingsupdates voor Android zijn vergelijkbaar met de maandelijkse updates van Microsoft voor Windows. Elke maand plakt Google lekken dicht in Android en stelt deze update beschikbaar aan telefoonfabrikanten als Samsung, Huawei, Sony, Alcatel, HTC, Motorola, LG, Acer, Wiko, Lenovo, General Mobile en Nokia.

Dit staat los van welke Android-versie je hebt: Android 8, 9 en 10 krijgen in principe allemaal maandelijkse beveiligingsupdates. Net zoals Windows 8.1 en 10 ook maandelijkse updates krijgen. De maandelijkse Windows updates worden echter via Microsoft geregeld en de maandelijkse beveiligingsupdates voor Android komen tot je via je telefoonfabrikant (niet rechtstreeks via Google), waardoor dit meestal langer duurt.

8 Reacties
Tuesday, April 14, 2020 Door matthijs

Reacties

Samsung Galaxy (bezoeker)

Laatste update 1.1.2018. En daar zou je mee moeten internetbankieren.
Gaan we niet meer doen.

Jip (bezoeker)

Mijn samsung galaxy a8 ook niet meer up to date te krijgen.
Ubuntu toch werkt er nog niet op en anlinux ook nog niet helaas.

lemmort (bezoeker)

Het moet gezegd dat op gebied van veiligheid, 90% van de smartphones gewoon niet voldoet ,en dit ondanks de gebruikte bank en betaalapps.

Goed om weten:https://androidworld.nl/adv/wat-is-android-one/

Enige opmerking bij android one: het is puur google, m.a.w. men doet er goed aan bij ingebruikname zijn privacy instellingen aan te passen.

WriTer (bezoeker)

Betalen via mijn smartphone doe ik niet, zeker niet als mijn laatste update van 1 februari 2019 is.
Motorola Moto G5 - Android 8.1

HaVe (bezoeker)

Beveiligingsupdate nog steeds van 1 februari 2019. Moto G5 Android 8.1.0

Ben (bezoeker)

Laatste update op Samsung A10 met Android 9 was in maart 2020 met beveiligingsniveau vanaf 01-01-2020.
Sinds vanochtend geupgraded naar Android 10 .

Ben (bezoeker)

Of valt deze onder de mei updates van 23-05 ?

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Welke kleur heeft het logo van deze site?