Als WhatsApp geen namen maar alleen nummers van contacten toont, of voor sommige contacten alleen een nummer, dan kan dit twee oorzaken hebben. Wij laten de oplossingen zien.

Probleem 1:

WhatsApp toont alleen telefoonnummers van al je contacten en niet hun namen

En dat is lastig, want dan weet je niet altijd wie jou berichtjes stuurt (of je moet alle afbeeldingen van je contactpersonen uit je hoofd kennen...)

Oplossing:

WhatsApp heeft toegang tot je contacten nodig om namen te kunnen weergeven. Dus je moet WhatsApp in de instellingen van je telefoon deze toestemming geven (machtigen) om toegang tot je contacten te krijgen.

Android:

Ga naar de Instellingen-app van je Android-telefoon:

Instellingen | Apps en meldingen | Geavanceerd | App-machtigingen | Contacten

En zorg dat het schakelaartje aanstaat bij WhatsApp aanstaat.

iPhone:

Ga naar de Instellingen-app van je iPhone:

Instellingen | Privacy | Contacten

En zorg dat het schakelaartje ingeschakeld is (groen is) bij WhatsApp.

Nu moeten de namen van je contacten weer getoond worden in WhatsApp.

contactenwhatsapp

Probleem 2:

Alleen namen van sommige contacten worden niet weergegeven in WhatsApp

Als alleen sommige namen niet getoond worden (en je daar alleen een telefoonnummer ziet) dan staat het nummer waarschijnlijk niet correct in je contacten. Meestal is een +31 teveel de boosdoener.

Oplossing:

Ga naar de Contacten-app van je Android-telefoon of iPhone (niet vanuit WhatsApp zelf!) en bewerk het contact (wijzig) waarvan de naam niet wordt weergegeven. Haal de dubbele, overtollige '31' weg, zodat het nummer alleen nog als (0)6 erin staat. Bewaar het contact en nu moet als het goed is de naam van je contact weer worden getoond in WhatsApp.

31weghalen

Haal de dubbele 31 weg

Verhelpt dit je probleem? Laat het weten in de reacties hieronder! En ook als je andere oplossingen hebt horen we dat graag.

30 Reacties
Thursday, October 17, 2019 Door matthijs

Reacties

egje (bezoeker)

sinds wanneer is dat? ik woon in het buitenland en krijg de namen gewoon door , zowel met +31 als met + 30 van griekenland en ook duitsland en italien .

en ik gebruik whats app dagelijks ,

matthijs

Dit is alleen een probleem als mensen WhatsApp geen toegang tot contacten geven, of als er 2x +31 in het telefoonnummer staat (wat wel eens gebeurt).

Anoniem (bezoeker)

Wanneer komen er eindelijk nieuwe functies zoals donkere thema en privacy voor groepsuitnodigingen?

Anoniem (bezoeker)

Privacy en WhatsApp, wat klopt er niet?

Anoniem (bezoeker)

Het lijkt erop dat Whatsapp bij de komende update eindelijk meerdere thema's krijgt, waaronder een standaard donker thema en een amoled zwart thema.
Ze zijn in ieder geval actief bezig achter de schermen.

Arthur Mol (bezoeker)

Ook als je een dual sim kaart en gescheiden Whatsapp gebruikt in bijvoorbeeld een Samsung A50 dan zie je ook bij 1 account geen namen meer.
De oplossing: ga naar Instelling van je tel, Geavanceerde functies / Dual Messenger / Afzonderlijke contactlijst uitzetten.

Henriette (bezoeker)

Dit was heel nuttig, dank!!!

Ben (bezoeker)

Bedankt voor de tip Arthur,
Daarna contacten synchroniseren ( of wachten tot dat automatisch wordt gedaan) en alle namen worden weergegeven.

Daan (bezoeker)

Arthur bedankt voor deze tip. Was al even aan het zoeken naar de juiste oplossing, maar deze werkt!

Harald Umert (bezoeker)

Gedaan. Probleem blijft

Cs (bezoeker)

Arthur, je tip heeft half geholpen. Je moet daarna de contactlijst weer aanzetten en dan krijg je wel weer in whatsapp de contactnamen te zien. Thanx

Cs (bezoeker)

Ik ben wat ongeduldig, maar als je Arthurs tip volgt en even een paar minuten wacht zie je echt alle namen.

L. van Delft (bezoeker)

Ik wilde zojuist een van mijn voice recorder bestanden beluisteren, maar het bestand wil niet openen (ook een ander geluidsbestand proberen te openen, zelfde probleem) en daarna bevroor mijn scherm.
Nu zie ik ook bij mijn whatapp contacten enkel telefoonnummers en geen namen meer. Ik heb een Android telefoon en heb bovenstaande tip al uitgeprobeerd voor mijn contacten. Het schakelaartje stond al goed. Mijn updates gaan automatisch.

L. van Delft (bezoeker)

Nu zie ik plotseling de namen van mijn contacten weer...???!!! Ik kan helaas nog steeds niet bij mijn geluidsbestanden.

Arjo (bezoeker)

Het werkt helaas niet.
In de contact +31 weggehaald, maar in Whatsapp blijft de +31 staan bij het 06-nummer, waardoor de naam blijft staan. Synchroniseren gedaan vanuit zowel mijn contacten als vanuit Whatsapp, maa zonder resultaat.

Klaas (bezoeker)

Wat een slechte uitleg voor Android. Instellingen menu komt niet overeen met die op mijn telefoon. Raak hier alleen maar gefrustreerder van.

God Yato (bezoeker)

Hey, thank you a lot for sharing this article with us. I can’t say, how grateful we are to read this. Also, I would love to share it with my friends and family, who are interested. I hope you will publish such articles in the future as well. It’s so helpful. Goodbye! Check out https://modsdroid.com/truecaller-premium-apk/

Reageren

Deze vraag is om spam te voorkomen

Uit welk land komt deze site?